La Ponència del Nomenclàtor, reunida successivament el 18 de setembre i el 13 de novembre, ha donat el vistiplau inicial a la creació de nous vials i canvis de nom.

Sant Andreu, s’ha aprovat denominar Plaça de Nelson Mandela, el polític i lluitador contra l’apartheid tindrà aquest espai d’homenatge entre el passeig de Mollerusa i carrer de Tàrrega i entre els carrers de Sèquia Madriguera i carrer de Sas, al barri del Bon Pastor.

En aquest mateix barri hi haurà la plaça de la Lluita per les Llibertats, ubicada entre els carrers de Claramunt i el carrer de Salomó. El nom d’aquesta plaça va ser proposat al Nomenclator el 2012 en una trobada honorant a totes les lluitadores i lluitadors antifranquistes d’aquest territori. Per altre banda el propi Nomenclator de l’ajuntament de Barcelona ens va proposar al Centre d’estudis acollir el De Nelson Mandela qüestió que agraïm.

És importatn tornar a consulta la noticia Reivindicació de la proposta de l’AVV sobre noms de dues noves places al Bon Pastor publicada el mes de setembre de 2023