Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana

Estatuts

Aprovats el 1992 i renovats el 2006, defineixen, entre d’altres aspectes, els principals objectius de la CCEPC:

  1. Afavorir la coordinació i la cooperació entre les diverses entitats que integren la CCEPC, per tal d’intercanviar informació, experiències i dinàmiques dels diferents centres.
  2. Promoure una major presència pública dels centres i els instituts d’estudis i contribuir a fer que aquests siguin consultats per part dels ciutadans i les institucions en aquells afers en què són competents i poden emetre opinions, informes i dictàmens autoritzats.
  3. Actuar com a interlocutor vàlid del col·lectiu de centres d’estudis amb la societat i les diverses administracions, per tal de defensar els interessos propis. En aquest sentit, promoure iniciatives legislatives i/o administratives en benefici de les activitats i els projectes dels centres.
  4. Establir marcs de col·laboració i participació amb altre tipus d’institucions de la resta de territoris de parla catalana, així com també, en àmbits territorials més generals quan es consideri necessari.

La CCEPC té com a àmbit d’actuació temàtic i presencial els territoris de llengua catalana. Set territoris sota administracions europees diverses conformen el nostre espai d’actuació. Quatre d’aquests àmbits territorials són comunitats autònomes o parts, situades dins de l’estat espanyol: Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i la Franja. Una altra part pertany a França: Catalunya del Nord. La ciutat de l’Alguer, a Sardenya, pertany a Itàlia. I finalment, el darrer territori és el Principat d’Andorra. Des de la CCEPC s’entén el nostre àmbit d’actuació com el de l’espai europeu on la llengua catalana és present, sigui quina sigui la seva realitat d’ús social i d’oficialitat.

Els socis de la CCEPC son entitats jurídiques. En poden ser membres de ple dret aquelles entitats públiques i privades que així ho sol·licitin, sempre que reuneixin les condicions establertes als Estatuts i al Reglament de règim intern.

VEURE ESTATUS CCEPC

Reglament de règim intern

Aprovat per l’Assemblea General de la CCEPC de 2012.

Regula, entre d’altres, l’admisió i la separació de les entitats sòcies, el funcionament de la Junta i de l’Assemblea General, el vot, la participació i la representació en altres institucions, amb especial menció de l’Institut Ramon Muntaner.

Veure Reglament de Règim Intern